Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 august 2011

Romania locul 1 la WEBIT 2011 !

Manifestarea de anul acesta WEBIT 2011 este dedicata mediului online. Anul trecut Romania s-a clasat pe locul doi dupa Bulgaria, tara organizatoare. Anul acesta, printr-o mobilizare exemplara, Romania a terminat competitia pe primul loc din 79 tari participante, inaintea Italiei si Bulgariei. Felicitari competitorilor, in special lui Florin Deciu care s-a situat pe locul doi mondial si multumiri celor care ne-au sustinut.

Detalii despre competitori : http://influence.webitexpo.com/list.htm

miercuri, 24 august 2011

Epistole in miez de noapte

Buna Florin si Virgil,

M-ati prins: Virgil este "vinovatul". Glumesc.
Am raspuns la provocare, din respect pentru pasiunea voastra, Arta comunicarii, pe care incercati sa o insuflati si grupului Meta_80.
Va urmaresc, impartasesc sau nu ideile postate, care nu sunt intotdeauna de bun augur...(ma refer la comentariile de pe Meta_30)
Succes pentru META80Press! Cat mai multi "vizitatori"!! Eu...promit ca o sa fiu "cu ochii pe voi", fara a avea pretentia de a fi  analist sau comentator.

Va scriu aici cateva randuri: pe facebook am interdictie de la fiul meu. Am facut o mica gafa si i-am promis ca nu mai postez nimic. Las facebook-ul tineretului. Uneori, au dreptate tinerii: pe toate site-urile de socializare..."Hop...si noi".
Ma bucur pentru preocuparile colectivului nostru, META 80.
Citesc totul, uneori cu placere si admiratie, alteori cu dezamagire in suflet. Nu-mi plac polemicile cu toate ca orice contradictie duce la progres. Conteaza modul de abordare, tonul.
Imi plac mult postarile voastre pe diverse domenii, in META 80 Press
. Acolo, poate, nu vor mai fi comentarii rautacioase.
Eu nu sunt un blogger. Sunt o "pensionara gospodina", care mai face mici incursiuni pe "NET-ul cel de toate zilele"...Oricum traim intr-o epoca a logoreei: nu vreau sa supar pe nimeni cu aceasta constatare care nici macar nu-mi apartine.
La invitatia voastra (pe skype, facebook, e-mail, etc.), am pus si eu de "o sarja in abisal" (de fapt un mic comentariu, ca sa ma bag si eu in seama...). Nu am experimentat bine cum functioneaza META 80 Press. Am tot trimis comentariul din mai multe locuri, dar nu stiu daca a intrat: Oricum, ultima data l-am pus "anonim", dar m-am semnat....
.(Poate sunt mai multe Adele in grupul nostru...).Raspuns: "comentariul va fi postat pe blog, daca va fi aprobat"...Asta sunt eu: Adela Gospodina.
Cam atat. Va urmaresc de la distanta. Ma bucur ca existati. Cand gasesc ceva deosebit (distractiv/interesant/extraordinar), o sa bifez (sigur) sau o sa comentez (poate).


Adela Deas (Jula)

duminică, 21 august 2011

O plăcută reîntâlnire

Printre multe altele, revoluţia ne-a adus şi mult dorita deschidere a graniţelor !  Acum, alegerea destinaţiilor se poate face  pe cont propriu sau organizat  astfel : deschidem o hartă, închidem ochii, punem degetul pe ea  şi.…la drum.  Anii trecuţi, de câte ori treceam  pe autostrada de lângă oraşul austriac Linz, mă gândeam, cu voce tare (pentru cine putea să mă asculte !), că acolo locuieşte un bun coleg de grupă, de care mă leagă multe amintiri plăcute.

În acest an ne-am oprit, de data asta, eu şi soţul meu, în Linz, oraşul de reşedinţă al familiei Talpoş. Re(întâlnirea) planificată cu Victor şi soţia lui a fost o zi de povestiri şi amintiri  din studenţie depănate, din păcate, contra cronometru! Şi aşa, din poveste în poveste, am pornit  cu toţii la o plimbare. Alături de  «ghizii» noştri, super amabili cum îi şi ştiam de altfel, am descoperit nu numai frumuseţea oraşului, ci şi gustul berii nefiltrate, pe care o recomand acum, mai ales doamnelor amatoare de o băutura răcoritoare şi mult mai sănătoasă decât berea clasică.  Din păcate, timpul  a trecut prea repede şi ne-am despărţit cu promisiunea că sigur va mai exista şi o altă dată,  aici, acolo sau oriunde, cu condiţia, aşa cum am mai spus să deschidem o hartă…..

  

Mioara Nadolu (Joiţa)



sâmbătă, 20 august 2011

Sarje in abisal (sau dialogurile mele cu Adrian Jianu)



Sacrificium intellectus? (Tertullian):  in niciun caz !
Sacrificium phallis? (Origene). Si zic din nou: in niciun caz !
Cu chiu cu vai, de când intrăm pe Poarta numită Naştere si până ieşim prin Poarta numită Moarte, parcurgem un traseu numit Viaţă (Realitate), având la-ndemână trei mijloace de orientare:
- Trupul, văzut şi palpabil, având ca "Motor de Căutare" SIMTURILE;
- Mintea, nevăzută şi nepalpabilă ( căci cine se poate lăuda că şi-a văzut-o?...), având  ca "Motor de Căutare" GANDIREA şi derivatele ei,;
- Sufletul, nevăzut şi nepalpabil, cel mai puţin luat in seamă, având ca "Motoare de Căutare": Intuiţia, Credinţa, Speranţa, Iubirea.
Dintotdeauna a existat o Bătălie aprigă intre Minte şi Suflet, efectele acesteia fiind resimţite şi vizibile din plin de către Trup.  Dominaţia Minţii asupra Sufletului, prin toate mijloacele de care aceasta dispune(IQ, Logica, Ratio, s.a.), a dus la dezvoltarea Ştiinţei( observarea ciclicităţii unor fenomene din Univers şi transformarea lor in Legi), conferind unor oameni siguranţă pe drumul Vieţii. Sufletul, in demersul Lui de a-i aduce omului Cunoaşterea( siguranţă pe drumul Vieţii), nu incearcă să domine Mintea ci doar să conlucreze cu aceasta pentru Desăvârşirea(Mântuirea) Omului( androgin). Din cauza neinţelegerii Conceptului de Echilibru in Unitate dintre Trup, Minte, Suflet, intâlnim concepte de tipul: (Memorare vs. Inţelegere); (Mulţumire vs. Fericire); (Strălucire vs. Lumină); (Linişte vs. Pace);  (Fizică vs. Metafizică); (Normal vs. Paranormal). Un exemplu de inţelegere a Echilibrului in Unitate a celor Trei din Ştiinţă, este Teoria Unificării Câmpurilor( Einstein). Modernismul propovăduieşte ca Religie Idolatrizarea Minţii şi Trupului, eu insă Cred cu tărie( iată, imi fac şi Crezul public) in Armonia celor Trei, aplicând indemnul: " Torniamo all'antico, sara unprogresso!". Dialogul nostru se indreapta in abisal spre un alt  Dialog, petrecut acum 2000 de ani, intre Minte şi Suflet: era un om dintre Farisei, si se numea Nicodim. Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: "Rabbi, ştim că de la Dumnezeu ai venit Invăţător, căci nimeni nu poate face aceste Minuni pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el". Răspuns-a Iisus şi i-a zis: "Adevărat, Adevărat- zic ţie- de nu se va Naşte cineva de Sus, nu va putea să vadă Impărăţia lui Dumnezeu."
Iar Nicodim a zis către El: "Cum poate omul să se nască fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară in pântecele mamei sale şi să se nască?"
Si  Iisus a răspuns: "Adevărat, Adevărat- zic ţie- de nu se va naşte cineva din Apă şi din Duh, nu va putea să intre in Impărăţia lui Dumnezeu. Ce este Născut din Trup, Trup este, şi ce este Născut din Duh, Duh este. Nu te mira că ţi-am zis: "Trebuie să vă naşteţi de Sus". Vântul suflă unde voieşte şi tu auzi glasul lui, dar nu ştii de unde vine nici incotro se duce. Astfel este cu oricine născut din Duhul."
Si zis-a Nicodim: "Cum pot să fie acestea?"
Iar Iisus a răspuns şi i-a zis: "Tu eşti Invăţătorul lui Israel şi nu cunoşti acestea?!!!"  (Ioan 3: 1-10).



Florin Deciu


joi, 18 august 2011

39 de pasi spre fericire

1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca ce creste in  plante si mai putin mancare manufacturata .
4. Traieste cu cei trei 3 E : energie, entuziasm, empatie.
5. Gaseste timp ca sa meditezi.
6. Canta, danseaza si joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Aseaza-te, in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi intre 10 si 30 de minute si mergand, surade.
11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti.
12. Evita gandurile negative sau lucrurile pe care nu le poti controla.
13. Nu face prea mult: cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp: tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Nu rememora celorlalti erorile trecutului: asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta: accepta sa fii in dezacord.
24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le un email.
25. In fiecare zi da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu area grija de tine cand esti bolnav:  familia si prietenii tai, da.
31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul deci stai cat mai mult in natura.
34. Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit.
39. Acum esti fericit !


Macrina Bleotu

vineri, 12 august 2011

Intalnirea mea cu Beatles



Inainte de 1970 ascultam rareori muzica pop-rock.  Chiar hit-urile ce se difuzau frecvent (Beatles, Cliff Richard, Sincron, Phoenix) ma lasau rece, preocupat fiind mai mult de sport.   In 1970 am ascultat la scoala generala nr.2 din Bucuresti, la "banchetul" de absolvire a clasei a 8-a, muzica adusa de colegul meu si muzicianul stimat de acum, Mihai Pocorschi:  Beatles, Creedeance Clearwatter Revival.  Pocorschi (polonez, poate si evreu) era un copil ce se dorea un matur precoce, care stia sa se faca nesuferit de colegi asemeni mie; nu-i placea Chaplin sau Stan si Bran.  Chiar ma intrebam ce il facea sa rida inafara de constatarea ca este "superior" pentru majoritatea colegilor. Nu i-am ramas dator pentru nasul pe sus, faultind-ul cinic la orele de sport.    Alaturi de alti doi colegi  Segal Dan, evreu pursinge care ma troznea la table de nu mai stiam ce sa raspund la lectie si Lambescu Virginia, tiganca sexi pe "probleme UTC",  lupta pentru glorie (premii).   Combinata cu un toi de coniac (celebrul prof de mate, Vasilescu ne provocase; "cine este barbat sa bea un pahar cu mine") muzica singurei trupei americane ce avea sa se apropie atunci de intangibilii Beatles ne-a bagat in ceata  dar ne-a si rupt filmul la citiva printre care cu "mindrie" ma numaram. Multumesc Mihai! Fara sa vrei mi-ai aratat ce trebuie sa iubesc in muzica. Dupa 40 de ani John Fogerthy "exploda" in toate topurile.


In liceu, colegi mai putin celebri dar mult mai apropiati sufleteste de mine, beneficiind si de conditii materiale superioare, mi-au impartasit cu generozitate preferintele lor muzicale.Tot ei au fost alaturi de mine si in perioada armatei si facultatii cind mi-au prilejuit auditii in premiera a unor discuri aduse cu citeva ore dupa aparitie din strainatate (Pink Floyd-The Wall).Lor li s-a alaturat in armata si pina in anul fatal 1977,  Doaga Mugur Florin (rog colegii care l-au cunoscut in armata sa posteze amintiri despre acest om minunat care nu stia sa se incrunte, intimpinindu-te mereu cu zimbetul pe buze. Din nefericere, Doggy, Catalin, Ali si Toni s-au dus de ceva timp sa pregateasca sistemul audio optim pentru intilnirea noastra din...? Oare ne vom mai intilni? . Ei sint sus, eu ..., ajuta-ma Doamne sa mai fim macar odata impreuna ca pe vremuri !



Lucian Ginghina


joi, 11 august 2011

Simetria de rotatie


Stimabililor!



Pana mai ieri, cand auzeam "Tottenham" ma gandeam la echipa de fotbal. De cateva zile insa se vorbeste (in media) de cartierul Tottenham, pentru ca acolo a avut loc o rascoala, o razmerita, sau cum s-o mai numi. Probabil ca ati auzit cu totii de aceasta poveste si poate ca stiti si ce eveniment a generat-o.


Luni (8 August) am gasit pe site-ul ziarului The Guardian un comentariu, pe care va invit sa aveti putintica rabdare si sa-l cititi, referitor la situatia socio-politico-economica in care aceasta rascoala s-a declansat:

Citez doar doua fraze:

-         "a country in which the richest 10% are now 100 times better off than the poorest, where consumerism predicated on personal debt has been pushed for years as the solution to a faltering economy, and where, according to the OECD, social mobility is worse than any other developed country."
-          "phenomena usually described as "social problems" (crime, ill-health, imprisonment rates, mental illness) are far more common in unequal societies than ones with better economic distribution and less gap between the richest and the poorest. Decades of individualism, competition and state-encouraged selfishness – combined with a systematic crushing of unions and the ever-increasing criminalisation of dissent – have made Britain one of the most unequal countries in the developed world."


Adica:

- "o tara [Marea Britanie] in care cei mai bogati 10% sunt (traiesc) in prezent de 100 de ori mai bine decat cei mai saraci, in care consumismul bazat pe indatorarea individuala, a fost folosit de ani de zile ca o solutie la o economie sovaielnica si in care, conform cu [statistile] OECD, mobilitatea sociala este mai proasta decat in oricare alta tara dezvoltata."

- "fenomenele descrise uzual ca probleme sociale (crima, problemele de sanatatea, rata de condamnari, bolile mentale) sunt mult mai frecvente in societatile inechitabile, decat in cele cu o mai buna distributie economica si cu mai putina diferenta intre bogati si saraci. Zeci de ani de individualism, competitie si egoism incurajate de stat - combinate cu o sistematica distrugere a sindicatelor si chiar o incriminarea crescuta a dizidentei - au facut Marea Britanie unul dintre cele mai inechitabile tari din lumea dezvoltata"


Se poate spune ca se potrivesc aceste observatii si tarisoarei Mioritei? Nu a declarat gura marelui cioban ca exista o axa: Bucale-London-Wash, in jurul careia probabil ca el isi invarte balonul cu globul desenat pe el? Eu zic ca da!


 Dan Adrian Jianu

luni, 8 august 2011

Lansare portal de informatii


Azi se lanseaza concomitent un portal de informatii si un blog cu numele META80 Press.  Blogul va fi folosit pentru facilitatile pe care le ofera de a se putea face comentarii pe marginea articolelor aparute in publicatiile noastre.  Vom raspunde atat in interiorul blogului cat si pe forum.


Virgil Dan Amza